torsdag 20. februar 2014

Ekspedisjon på vei til skogen

Når man er på vinterferie hos bestemor og bestefar, er det jo spennende å oppleve alt de gjør som ikke er del i vår egen hverdag. Dette gjelder ikke bare annen mat og annet sted, men også fjøsstell sammen med bestefar, traktorkjøring og snekring i snekkerbua, alt noe man ikke vanligvis gjør i byen.

I dag skulle bestefar i skogen. Vanligvis er dette et godt stykke hjemmefra, men Ivar var ivrig og medførte en del ekstra arbeid nærmere hjemme. Da kunne jeg ta med meg barna ut for å gå opp dit bestefar jobber.

På tur i går fant vi en gjennomfrossen bekk, denne kunne vi følge på veien.


Det er spennende å gå i bekkefar. Omgivelsene var kanskje ikke de mest eksotiske, åpne åkre på begge sider. Nede i bekken måtte vi smyge oss frem mellom greiner og åpne råker. Ikke var det mye vann heller, så om man gikk gjennom isen kom det vann så vidt over tærne.

På vei opp i skogen måtte vi forbi en furu som står majestetisk for seg selv midt ute på jordet.


En stor nydelig furu, som får pappa til å ønske seg bedre kamera og drømme om fotokunnskap og -evner langt over hva som eksisterer i dag. Ja ja, vi voksne kan jo drømme vi og.

Oppe i skogen møtte vi bestefar som var i gang med opprydding etter Ivar.


Minstejenta fikk sitte på traktoren tilbake, mens vi andre dro på oppdagelsesferd i bekken, andre veien denne gangen.


Bekken gikk etterhvert under brua fra i går, og isen hadde akkurat nok helling til at det kunne sklis, litt, med ikke mye. Tunnelen var spennende da.


Hvor skal vi på tur i morgen monn tro?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar