mandag 16. september 2013

Nordmarka på skrå

RECAP 1

Helgen 6. - 8. september 2013

Da var det endelig tid for tur i marka igjen. Etter å ha vært tidlige ute med permisjonssøknad i tre eksemplarer til fruen, kopi til barna og en til arkivskapet, var helgen 6. - 8. september spikret. Fruen la inn et par host, og mumlet noe om "hanglende unger", men jeg var bestemt på at nå, NÅ, skulle jeg på tur. Planene var lagt, Fjellforum skulle ha septembertreff og flerfoldige personer skulle møtes i marka på lørdag og padling. Jeg ville ha inn litt ekstra, og la i vei rett fra jobb på fredag.

Startsted var Oslo S, med 40 minutters togtid til Hakadal stasjon.
Gangstart halv seks om kvelden, målet var Elvann, ca 5 km inn i marka. På vei opp fant jeg frem et par gåstaver jeg hadde funnet i kjelleren. Det snakkes jo så varmt på fremmedlandske blogger om at man skal bruke staver også om sommeren, jeg tenkte dette kunne være en god anledning til å prøve. I tillegg hadde jeg kun med tarp, og stavene kunne jo brukes som støttestenger for tarp hvis nødvendig.

Vel fremme ved Elvann. Ikke en sky på himmelen, ikke et vindpust og marka helt for meg selv.
Skulle prøve å sette opp tarpen, men det selvprodusert bardunfeste røk (slik en Fjellforumbruker så innsiktsfullt hadde advart mot da jeg presenterte min plan for bardunfeste). Satte så opp tarpen som presenning for å ha prøvd det.
Lørdag, fortsatt helt knall vær. Overrasket over mygg i september, men man skal ikke klage når alt annet stemmer. Gikk sørover fra Elvann over Eriksknatten, passerte Store Hyttetjern og Karlshaug naturreservat. Et område med god sti, men fortsatt bare meg selv og ingen andre på tur utenfor vei. Tenkt det. Nordmarka helt for seg selv en knallfin helg i september. Noen høstfarger hadde såvidt meldt sin ankomst.Måtte gå på, da jeg skulle møte hordene av andre ivrige Fjellforumsbrukere ved Bjørnholt. Jeg la veien om Fløyta, Tømte og Liggern. Mellom Liggern og Gåslungen ble jeg tatt igjen av flere løpere med nummer på magen, Nordmarkstravern ble visst arrangert denne helgen.

Kunne ikke bare gå på likevel. Jeg har nemlig en liten fetisj for gamle anlegg i marka. Ved utløpet til Gåslungen ligger dette anlegget, her er det bygget trapper i tømmer for at trestokkene som ble fløtet ikke slå seg helt i stykker på vei nedover elvene.
På Bjørnholt kom turens nedtur. Kun initiativtager og meg selv som skulle overnatte og en til på ettermiddagsbesøk. En slik helg i marka skal du lete lenge etter, lang nese til alle dere som ikke fikk dette med dere...

Bjørnsjøen var blikkstille. Initiativtageren hadde skaffet kano og vi kunne legge ut på bøljan blå. Vi fant en øy, hentet  tredjemann (som viste seg å være en trivelig fransk jente med utmerkede norskkunnskaper etter to år i landet), og fant oss ett sted for middag.

Guinnessbokser kan brukes til så mangt, denne funker utmerket som rødspritbrenner.
Endelig noe jeg har mekka selv som virker.

Natt til søndag ble tilbragt uten tarp eller telt, ikke behov for dette.

Søndag morgen var en av de mest fabelaktige jeg har sett på Bjørnsjøen noen gang. Vanskelig å legge til bilder fra dette når man bare har Iphone.


 

Returen gikk til Sognsvann, sjokkfølelse når man dukker ut av skogen og blir omringet av søndagsturfolket som ikke kjenner stienes gleder (og kanskje er ute like mye for å bli sett, som å se).

Hjalp det med bruk av staver? Jeg vet ikke. På vei var de bare i veien, på sti følte jeg at jeg holdt et litt høyere tempo opp- og nedover, men på flatene var det ikke noe særlig forskjell. Litt hjelp på myr for en kar med dårlig balanse. Kommer jeg til å bruke dem flere ganger? Kanskje, men jeg er ikke overbevisst. Foreløpig er det bare ekstra vekt.

For øvrig var det knall å bare bruke presenning. Kanskje det hadde vært bedre å bruke dette på natt to også for å få mindre kondens på posen. Det må jeg prøve meg litt frem på.

Uansett. Det var en knall tur. Absolutt verdt hvert eneste skritt og hver en svettedråpe. Takk for initiativet og takk til kona som slapp meg ut.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar